Сонда за пробовземане 3.0м/Ø35 (пробовземач)

Наличност
В наличност
Модел
121
438,00лв.
Всички цени са с ДДС!

Сонда за пробовземане 3.0м/Ø35 (пробовземач)

Илинели е вносител и дилър на продукти за зърносъхранение, зърнен анализ, зърнотранспорт.

На Вашето внимание представяме подобрената алуминиева сонда за пробовземане - най-лесният и евтин начин за вземане на проби от зърно, от насип, железопътен вагон или камион на всякаква височина. Редица конструкторски подобрения увеличават средния срок на експлоатация на този продукт, за разлика от сондите, които се продават до момента на българския пазар.

Характеристики на сондата:

  • тръбата на сондата е изработена от здрав анодиран алуминий;
  • диагоналното затваряне на отворите;
  • пластмасов или метален накрайник;
  • брой отвори - за дължина 3.0m: 12 отвора;
  • диаметър на сондата за пробовземане - 35mm;
  • Обем на събрана проба - 1500 ml;
  • Гаранционен срок – 12 месеца.

Необходимият обем на вземаната проба от цял автомобил или хранилище се установява по стандартна методика. Само в ISO 24333 посочва минимално количество пробата от цялата дълбочина на насипа в една точка – 500 мл.

Дължина на сондата 3.0 м

Много стопанства съхраняват зърно на повече от 2.0m дълбочина и вземането на проби от по-голяма дълбочина затруднява фермерите. Дължината на сонда от 3.0m е търсена, но до момента няма варианти на нашия пазар. Нашата сонда е отговор на това търсене и се надяваме, че ще улесни ежедневието на нашите клиенти.

Диагонално затваряне на отворите

За по-лесно завъртане на дръжката и намаляване на увреждането на семената при затваряне на отворите в купчина зърно, е предвидено затваряне на отворите по диагонал.

Два варианта на накрайник: пластмасов и метален

Поради това че зърното е доста плътно е необходимо да се приложи сила, за да бъде преодоляна цялата дълбочина на купа зърно. Конструкцията на пластмасовите накрайници и добавен конусовиден твърд накрайник, улесняващ вертикалното проникване на сондата за пробовземане. Самите пластмасови накрайници са произведени от устойчив полипропилен на ниско налягане (ПНН) и издържат промени в температурен диапазон от -30 до +50°C. В случай на износване на пластмасовия накрайник, той може лесно да се замени с нов. С течение на времето той се изтрива, което усложнява вземането на проба. За онези, които не искат да се занимават със смяна на накрайници, ние предлагаме и метални накрайници. Здравината и остротата на металния накрайник на зърновия пробовземач гарантира, че той ще служи до края на експлоатацията на устройството. Сондата се предлага с комплект – метален и пластмасов накрайник.

Дръжка за завъртане на сондата:

Вземането на проба от зърно с по-голяма дълбочина отнема повече усилия, предвид плътността на зърното. Често фермерите правят една и съща грешка – когато сондата вече е в купчината, те започват да го раздвижват напред назад, а това води до повреждане. За правилно въвеждане, сондата трябва да се върти в купчината със зърно. Това е удобно с помощта на надеждните дръжки, които се предлагат като допълнителна опция. За удобство се предлагат подвижни метални дръжки. Конструкцията на дръжките позволява сигурното им фиксиране във всички места на сондата и улеснява нейното използване. Дръжките не се чупят и ще служат през целия експлоатационен срок на уреда. Дори, в случай, че сондата се повреди, дръжките се премахват и се монтират на друга. Дръжките сe предлагат в два варианта: 35mm и 50mm.

Стойността им не е включена в цената на сондата за пробовземане и се заплащат отделно.

Всяка сонда се предлага в здрав картонен калъф.

Доставка:

Доставката е с куриер. Транспортът на този продукт е безплатен.

Цена:

Посочената цена е с ДДС.

Сподели