Наличност
В наличност
Модел
112
0,00лв.
Всички цени са с ДДС!

Най - ефективно охлаждане от енергийна гледна точка се постига, когато температурата на въздуха в склада е от 4 до 6 С по – ниска от температурата на зърното в купа. Предлаганата от нас система следи стойностите на тези температури и включва или изключва вентилатора управляван от нея.

Системата за температурен контрол на зърното превръща стандартните вентилатори в интелигентни вентилатори, които могат да автоматизират охлаждането на вашите култури без допълнителни разходи и икономия на електрическа енергия до 40 %.

Температурата се следи чрез два датчика – единият е сонда с дължина 2 м и е поставен в купа със зърно, а другият е сензор в самата кутия.

Преди работа се извършва първоначална настройка на уреда и след това вентилаторът влиза в автоматичен режим. Той ще се включва всеки път, когато въздухът е достатъчно студен за оптимално охлаждане на културата.

Има възможност за допълнителна автоматизация ако зърнохранилището е снабдено с покривни или осеви вентилатори за извеждане на топлия въздух в околната среда.

Предимства:

  • Простота;
  • Може да се монтира на нови или съществуващи вентилатори;
  • Безжична връзка – има само захранващ кабел към вентилатора, без допълнително окабеляване;
  • Всеки вентилатор контролира състоянието на зърното в обработваната от него площ;
  • На дисплея се изписва температурата на зърното в обработваната площ, така че не е необходимо допълнително вземане на проби;
  • Работните часове на вентилатора се записват в компютъра, като по този начин може да се изчисли използваната от него електроенергия.

Цена:      

За този продукт се оформя индивидуална оферта към всеки клиент, където е описан и срока за доставка.

Сподели