Наличност
В наличност
Модел
105
0,00лв.
Всички цени са с ДДС!

Въведение     

От този иновативен продукт, без аналог в зърно-вентилационните системи, произведен във Великобритания са продадени над 14000 бр. Той е уникален по отношение на материала, от който се произвеждат тръбите – полимер, а не традиционния метал.

Тръбните системи са средство с помоща на което се подържа температурата и влагата на зърното в плоските складове. Чрез тях могат да се вентилират насипи с височина до 9m.

Технически параметри

Състоят се от:

  • перфорирано тяло, разположено в основата;
  • въздуховодни удължителни тръби, които отвеждат въздуха от перфорираното тяло;
  • турбинен вентилатор, който е разположен на върха на тръбната система за да изсмуква/вкарва въздушната струя в зърното;     

За разлика от традиционните метални тръбни системи, тези системи са произведени от здрав двустенен полимерен материал, което гарантира гъвкавост при удари, при натоварване и разтоварване на зърното. Те издържат на деформации причинени от товарни машини (трактори, товарачи и др.) и са лесни за преместване. Друга специфична разлика от традиционните метални тръбни системи е че тръбите са оребрени, което свежда до минимум вероятността зърната на обработваният продукт да запушат дупките, откъдето преминава въздуха в тръбата.     

Охладителните тръби се позиционират вертикално в склада, преди насипване на зърното и се нареждат на отстояние една от друга, в зависимост от дълбочината на насипа.      

Система мини: за насипи с височина до 2.9м.      

Системата включва:

  • монофазен изсмукващ вентилатор 0.36kW, произвежда въздушен поток 560 m³/h;
  • перфорирано тяло ⌀=450mm, l=600mm;
  • въздуховодна тръба ⌀=150mm, l=2000mm.

Работни зони и начин на употреба на системата.      

Следните зависимости за работа на системите са валидни, но при условие, че се отнасят за насипи с височина – до 4м, и използван вентилатор с производителност 1700 куб. м/ ч.:     

При ЗЪРНЕНИ КУЛТУРИ:

височина на насипа х 2 = диаметър на вентилираната от охладителната тръба окръжност около нея, в зърното;      

При РАПИЦА:

височина на насипа х 1.75 = диаметър на вентилираната от охладителната тръба окръжност около нея, в рапичното семе;       

Пример: ако дълбочината на насипа е 3м, всяка охладителна тръба ще вентилира 6м в диаметър около нея. По този начин те ще се разположат на 6м една от друга, но на 3м отстояние от стената на склада.     

За разлика от преносимите охладители, поради стационарното си разположение, при охладителните полимерни тръби, няма нужда за всяка тръба да се закупува отделен вентилатор, а може с един вентилатор да се обслужват няколко тръби последователно.      

Ефективността на машините зависи от влажността, и температурата на зърното.

Цена:      

За този продукт се оформя индивидуална оферта към всеки клиент, където е описан и срока за доставка.

Сподели